Scholing OR

Maatwerktrainingen OR

Scholing is voor elke ondernemingsraad van grote waarde: je leert elkaar beter kennen, elkaars talenten beter benutten en gaat werken vanuit een gezamenlijke visie. Maar elke OR is uniek. Juist daarom is maatwerk belangrijk in de scholingsdagen. Om die reden is het erg belangrijk vooraf een inventarisatie en categorisering van de opleidingsbehoeften uit te voeren. Met dat overzicht in handen zoek je naar de best passende trainer. Daarmee bespreek je vooraf de onderdelen die in de training aan bod moeten komen en wat daarvan precies het doel is.

HIER kan je het door mij gebruikte ‘Inventarisatie en categoriseringsformulier medezeggenschap’ downloaden. Na invulling neem je contact met mij op!

Voor scholing hanteer ik als uitgangspunt het adviestarief van de SER. Een maatwerktraining ligt in 2024 op €1.250 per dagdeel. Dit bedrag is vrij van btw, op basis van de registratie in het CRKBO register. Er zijn geen andere bijkomende kosten. Kijk voor korting op scholing op het platform WORonline.

Reactie van OR lid Jacobien Hogervorst van de nieuwe OR Promen:

De scholing zat bijzonder strak in elkaar, maar toch voelde het erg ontspannen en logisch. Jouw respectvolle benadering van alle deelnemers zorgde direct voor een goede sfeer in de groep die elkaar nog niet kende. De methode Breinvoorkeuren werkte echt goed. Bij mijzelf viel het kwartje, maar nu zijn reacties van anderen ook veel begrijpelijker. Goed om te weten ook dat zelfs als ‘proces’ niet mijn hoogste voorkeur is, ik dat toch kan ondervangen en trainen. Ik raad jou zeker aan bij andere ondernemingsraden en hoop dat wij nog vaker van je kennis en inzichten gebruik kunnen maken.

> Vraag een training op maat aan

Voorzitter OR-training

Voorzitter zijn vraagt een aantal extra vaardigheden, inzichten en sociale competenties.

In 1 dag gaan we in op de bijzondere positie van de voorzitter van de OR. Hoe zit je technisch goed voor, welke interventies kun je plegen en waar kun je nog je eigen, inhoudelijke mening geven?

Een handige training als je nieuw bent in jouw rol, maar ook als je jouw vaardigheden wilt verbeteren. In de training ontmoet je andere voorzitters waarmee je jouw ervaringen deelt en oefen je via rollenspellen met een professionele acteur. In de training werken we met de methode Breinvoorkeuren: een methode om ‘natuurlijk’ voorzitterschap te versterken.

De kosten bedragen €365,- (vrij van btw) en zijn inclusief materialen, licentiekosten Breinvoorkeuren en lunch. Abonnementhouders van WORonline.nl ontvangen 10% korting.

De eerstvolgende training staat gepland op 8 april 2024. Meld je snel aan; het aantal plaatsen is beperkt.

> Download de brochure

WOR-training

Elk OR-lid wil de Wet op de Ondernemingsraden goed kennen. Maar het valt niet mee om de WOR in elke situatie goed toe te passen. De WOR-training is dan ook een pragmatische training. Op 17 juni 2024 is de eerstvolgende WOR-training gepland te Gouda.

In 1 dag ben je helemaal op de hoogte van de structuur van de WOR en de meest relevante jurisprudentie. En je leert hoe je gestructureerd een advies conform de WOR (artikel 25) opstelt of instemming verleent conform de WOR (artikel 27).

De kosten bedragen €325,- (vrij van btw) en zijn inclusief materialen en lunch. Ook voor deze training ontvangen abonnementhouders van WORonline.nl 10% korting.

> Vraag de WOR-training aan

 

Wilt u meer te weten komen over actuele OR-onderwerpen

> Meer informatie

Reacties van andere deelnemers

Dank voor de mooie inzichten die ik dankzij de cursus heb gekregen. Ik worstelde al een tijdje met mijn rol als voorzitter van de OR en dit is echt de aanzet om zaken anders aan te pakken. Donderdag heb ik al gelegenheid om een aantal veranderingen met de OR te bespreken.

Frits van Neerven, OR-voorzitter Proteion