Over

Ik ben JOhan Berends,

OR-coach sinds 2012. Maar zelf ook voormalig OR-lid, onder andere in de fusie van Fortis en ABN Amro in 2010. Als OR-lid zag ik keer op keer terug wat het effect is van een goed functionerende OR: proactief van waarde zijn voor de organisatie en haar werknemers. En welke kenmerken een OR precies succesvol maken.

Naast deze bijzondere ervaring zit er in mij een enthousiasme voor het aanbrengen van structuur. En laat dat nou één van de belangrijkste componenten zijn om als OR effectief te zijn. Structuur in de vorm van een OR-visie en strategie, een goed ingerichte werkwijze, maar ook in de vorm van de onderlinge samenwerking binnen het OR-team.

Het mooie aan mijn werk als OR-coach is dan ook om te zien hoe een ondernemingsraad meer invloed krijgt door beter samen te werken, een heldere visie te formuleren en gestructureerd tot een mening en advies te komen. En daar help ik hen graag bij.

Ik help ook jouw OR hierin graag. Met kennis van de uitdagingen waar je als OR mee te maken krijgt tijdens fusies, reorganisaties, sociale plannen, verkiezingen en herstructureringen. Met de ervaring die ik in de afgelopen jaren heb opgebouwd. En met mijn persoonlijkheid, die klanten omschrijven als pragmatisch, to the point en doelgericht.

Review van Marga – OR-lid gemeentelijke organisatie – na een tweedaagse scholing OR

“Ik vond het erg goed om de APK OR te doen. Daaruit kwamen heel scherp de verbeterpunten naar voren en draagvlak om er iets mee te doen als OR.
De training was erg boeiend en leerzaam. Ik heb geen verbeterpunten.
Je bent een zeer ervaren professional in je vak JOhan!”

Wil jij ook proactief van waarde zijn als OR? Dan praat ik graag met je verder.

>Neem contact met me op