Financiën & OR

De financiële kennis binnen de ondernemingsraad laat nogal eens te wensen over. Dat is niet alleen jammer, maar vooral ook een probleem. Veel veranderingen in de organisatie en voor medewerkers gaan gepaard met een forse financiële impact.

Het kunnen lezen van een jaarrekening, balans, verlies & winstrekening en begroting valt meestal niet mee. Veel ondernemingsraden kiezen ervoor om een commissie Financiën te installeren. Wil je als OR of commissie een dag scholing volgen om te leren hoe je deze jaarstukken leest en analyseert?

Neem dan contact om een maatwerk training geoffreerd te krijgen. In een dag leer je de belangrijkste begrippen kennen. Je leert een toelichting in de jaarrekening lezen. Je krijgt hulp bij het formuleren van vragen bij de jaarrekening of begroting van de eigen organisatie. Ook is het mogelijk om een recente adviesaanvraag te analyseren en een concept paragraaf financiële impact voor het OR-advies op stellen.

Met mijn bedrijfseconomische en bedrijfskundige opleiding en mijn ervaring van ruim 20 jaar in de financiële dienstverlening beschik ik over alle kennis die een OR nodig heeft. De uitleg is in begrijpelijk taal met tal van voorbeelden uit de praktijk. Je leert echt lezen, analyseren en scherpe vragen formuleren voor de cfo/financieel directeur/controller.

Vraag een offerte op maat aan door een bericht te sturen aan JOhan@metamorfase.nl

NB: JOhan geeft voor Rendement Uitgeverijen halfjaarlijks de cursus OR & Financiën.