Referenties

Referenties

Organisatie: Maatschappelijke zorg Limburg

Goedemorgen JOhan,

Bij deze wil ik je nogmaals bedanken voor de leerzame trainingsdagen.
Veel kennis opgedaan, veel vragen die nog overblijven maar ook route en richting gekregen waar ik aanvullende kennis kan opdoen dan wel opzoeken.
Het programma was afwisselend er was oog, oor en aandacht voor individuele maar ook groepsprocessen.

Kortom ik heb me de afgelopen dagen goed op mijn plek en lekker in mijn vel gevoeld en ook nog wat geleerd!
Van “de boks” is het niet meer gekomen dus die doen we dan maar even digitaal…

Met hartelijke groet,
Yolanda

Organisatie: Alten Nederland

De starttraining OR wil ik van harte aanbevelen! Onlangs hebben we met de ondernemingsraad een tweedaagse scholing gevolgd. Het lukt JOhan om een nieuwe groep in twee dagen écht uit te dagen om op een efficiënte en zinvolle manier aan het werk te gaan. De inhoudelijke stof hebben we met verschillende werkwijzen behandeld, waarin niet alleen de inhoud helder wordt uitgelegd en bediscussieerd, maar waarin we ook direct efficiënt hebben leren werken. De groep is daardoor een stevig team geworden, die een gezamenlijke visie heeft, en duidelijke doelen en een eigen aanpak.  Deze enorme stappen hadden we niet kunnen zetten zonder de vele kennis, ervaringen en toepasselijke anekdotes die JOhan met ons gedeeld heeft.

Elke Aarts, OR-lid Alten

Organisatie: gemeente Noordenveld

De cursus over o.a. strategische personeelsplanning (SPP) voor de ondernemingsraad gemeente Noordenveld is goed gevallen. En nog steeds kan ik met collega ambtelijk secretarissen of met onderzoekers in het gesprek over SPP reclame maken voor jouw cursus en gedeelde inzichten. Het idee van OR ratio’s en de vertaling van SPP naar wat belangrijk is in het kader van doelstellingen van de ondernemingsraad kan rekenen op brede belangstelling.

Met vriendelijke groet,

Wim Mulder
ambtelijk secretaris ondernemingsraad

Organisatie: Klimmendaal

We hebben afgelopen maandag kort nog even teruggeblikt op de training en iedereen was erg positief. Werd o.a. genoemd (en beaamd door anderen) dat het een afwisselende en interactieve training was en dat men met energie thuis is gekomen na de 2e dag. Dat is wel echt een compliment denk ik en wil ik je graag nog even doorgeven. 
 
Groeten,
Tinka van de Kraats-van Beek
Ambtelijk secretaris ondernemingsraad

Organisatie: Maatschappelijk werk Rotterdam

Hallo Johan,

Bij dezen wil ik je nog even extra bedanken voor het meedenken en delen van je expertise. Zoals je wellicht al gemerkt hebt heeft het voor een nieuwe wind gezorgd waarop het prettig zeilen is. Het verslag dat je hebt gestuurd zal de eerstvolgende keer dat we als OR bijeenkomen besproken worden. Ik ga in ieder geval mijn best doen om gemaakte afspraken en je suggesties handen en voeten geven.

Groeten,
Arie, voorzitter OR

Organisatie: Industrieel Zuid Nederland

Beste JOhan,

Jouw bijdrage aan ons advies is erg waardevol geweest. Het heeft ons geholpen om de juiste structuur te vinden en te focussen op het identificeren en opschrijven van de belangrijkste issues en die te vertalen in randvoorwaarden en aanbevelingen.
Iedereen binnen de organisatie heeft erg positief gereageerd op het OR-advies. De werknemers hebben aangegeven dat het hun zorgen goed verwoordde en het management was onder de indruk van de gedegenheid en de aandacht voor detail.
Het management heeft ons ondertussen schriftelijk geantwoord en daarin aangegeven het advies in zijn geheel over te nemen.

Nogmaals bedankt voor je hulp,
Met vriendelijke groet,
Jan-Willem

Organisatie: KWF Kankerbestrijding

Het was een intensieve tweedaagse training, maar ook heel erg leuk! Vond het ook fijn dat het een gevarieerd programma was en dat wij er vlot doorheen gingen. De metaforen – o.a. die van ‘de OR als lift langs de organisatie’ – helpen mij erg. De toelichting op de rechten en plichten van de OR waren ook echt nodig. Jouw ervaring in tal van branches helpt enorm om op de goede manier naar de mogelijkheden te kijken om invloed uit te oefenen.
Ook al ben ik een nieuw lid in de OR, ik kon alles volgen en kreeg niet het idee dat ik het niet kon bijhouden. Er was ook voldoende ruimte voor vragen. Ik vond het een hele goede en zinvolle training voor onze OR.

Groet,
Jaimy Loppies
Consultant en OR-lid KWF Kankerbestrijding

Organisatie: Beslist.nl

Gisteren heb ik op het congres de medezeggenschap op koers de cursus ‘oei ik groei’ bij je gevolgd.

Dat heeft me enorm aan het denken gezet, daar wilde ik je nog hartelijk voor bedanken!
Ik ben van plan om met mijn medeleden het STO-model en de relatie tussen werknemer en -gever vanuit het Hirschmann-model te bekijken.

Met vriendelijke groet,
Michael Wormgoor
Voorzitter ondernemingsraad Beslist.nl

Organisatie: Gemeente Son en Breugel 

Bedankt voor het duidelijke verslag. Wij kunnen ons er helemaal in vinden en het stimuleert om aan het werk te gaan. De eerste actie richting medewerkers hebben we al uitgezet. Bedankt nog voor de leerzame dag!

Vriendelijke groet, Ria de Ruiter, voorzitter OR gemeente Son en Breugel

Organisatie: Medrie 

Vanuit mijn rol als voorzitter is het onderdeel Breinvoorkeuren van zeer toegevoegde waarde. Dit geeft mij een handvat om de taken logisch te verdelen. Ook de verschillende aangedragen methoden dragen bij om de OR goed neer te zetten en efficiënt te vergaderen.

Tirza Klaassen, voorzitter OR Medrie

Organisatie: Fysergo 

Nogmaals super bedankt voor de goede training, alle informatie, de leuke foto’s, ik heb er al een als achtergrond op mijn bureaublad!

De bestuurder heb ik inmiddels het definitieve regelement gestuurd afgelopen vrijdag en dat zullen we binnenkort ondertekenen.

We hebben een goede basis om mee aan de slag te gaan.

Groet en fijne week,

Juliska Keglovich, voorzitter OR Fysergo

Organisatie: WOT Groenoord

Beste JOhan,

Jij ook heel hartelijk dank voor de goede afstemming! We hebben genoten van je workshop en de effecten ervan komen nu nog met enige regelmaat aan de orde!

Met vriendelijke groet,

Mirelle Groenendaal
Coördinator WOT Groenoord

 

Organisatie: Profila Zorg

Beste JOhan,

Als ondernemingsraden zijn we zeer tevreden hoe je het overleg vorige week hebt geleid. Je hebt ons geholpen om meer in gesprek te komen met alle MT leden en tot concrete onderwerpen te komen. Bedankt!

Met vriendelijke groet,

Hendri van Duinen │ Wmo medewerker, ambulant begeleider en voorzitter OR | Stichting Profila Zorg

Organisatie: Rijkswaterstaat Zuid-Nederland
Naam: Monique Franssen
Functie: Ambtelijk secretaris OR RWS ZN
Review: Ik heb JOhan tijdens de trainingsdagen als erg vakkundig, doelgericht en prettig in de samenwerking ervaren. Echt een aanrader!

Organisatie: NOVO/COSIS
Naam: Trijnie Eikens
Functie: OR-lid / MZ-lid
Review: Enkele cursus dagen gehad met JOhan. Opvallend, vind ik, zijn klare taal en verhelderend inzicht. Midden in een fusietraject wordt er veel gevraagd van de medezeggenschap. JOhan helpt ” de bomen” weer in het bos te zien.

Organisatie: ABNAMRO

Naam: Heleen Goet, ambtelijk secretaris Fortis, projectmedewerker MZ
Functie: HR Business Partner
Review: Heb Johan meegemaakt in een complexe periode van integratie van twee bedrijven. Hierin heeft hij met succes een verkiezingscampagne neergezet en een verbindende rol tussen partijen gespeeld. Johan is pragmatisch, to the point en doelgericht, kan uitstekend processen begeleiden met oog voor politieke verhoudingen.

Organisatie: DBC onderhoud
Naam: Yoowha Scheperkamp
Functie: OR-lid / MZ-lid
Review: Johan is erg inspirerend!

Organisatie: FORTIS

“JOhan is één van mijn gewaardeerde ondernemingsraadcollega’s geweest.
Ik heb hem leren kennen als iemand die
• organisatorische en technische reorganisaties snel doorzag,
• zijn mening met verve verdedigde, maar ook oor had voor andere meningen,
• zijn kennis op een snelle, adequate manier wist over te dragen.
Hij was in die periode een zeer toegewijde collega, met uitstekende communicatieve vaardigheden.”

Ruud Schaad, Direkteur/ eigenaar, Blind Elephant Services

LinkedIn:
Zie hier mijn LinkedIn profiel

Twitter:
Op twitter meld ik al het relevante nieuws over medezeggenschap. Volg mij en ik volg jou!

Lidmaatschappen

NVMedezeggenschap