OR-Planner©


Voor de hele OR online overzicht op alle taken en geplande overleggen

Is onderstaande herkenbaar voor jouw OR?

 • Op tijd geïnformeerd willen zijn
 • Deadlines die op het laatste moment net gehaald worden
 • Reactietermijnen die net voor een Overlegvergadering verlopen
 • Voor de derde keer de planning van de tussentijdse verkiezingen in de agenda zetten
 • Vakantieweken per regio en onderwijsvorm die het vergaderritme verstoren
 • De oplevering vanuit commissies die iedere keer niet komt of meestal te laat
 • De nieuwsbrief die weer drie dagen te laat uitgaat
 • De bijdrage van de OR aan het sociaal jaarverslag ontbreekt opnieuw
 • Te veel thema’s, te veel vergaderingen en daardoor een te hoge werkdruk als OR


De OR-Planner© creëert rust, overzicht en een beeld van de haalbaarheid.

De ervaring leert dat het gevoel van werkdruk vooral ontstaat door de onduidelijkheid over de haalbaarheid van de taken. Werkdrukverlaging binnen de OR begint met het in beeld brengen van de hoeveelheid werk die er ligt op enig moment. En het helpt als inzichtelijk is wanneer de werkdruk piekt of dipt. Dan heeft de hele OR in beeld waar er meer of minder ruimte is in de komende weken en kan je samen keuzes maken voordat je midden in de stapel van te veel activiteiten en deadlines bent beland.

De OR-Planner© geeft je het overzicht. Vanuit de Jaarplanning van de OR vul je de planner in. De planner kent tal van handige opties. Denk aan het opvoeren van de vakantieweken per regio en de vakanties van OR-leden. De mogelijkheid om met een datum voor een Overlegvergadering te schuiven, waarbij dan ook het Agendaoverleg mee schuift naar voren of achteren. De OR-Planner© bied je overigens altijd de mogelijkheid om zelf een datum te kiezen of uitzonderingen te maken op het eerder ingebrachte ritme.

Uiteindelijk heb je de mogelijkheid om de hele ondernemingsraad direct te tonen (online of offline als printversie) wat de impact is op de voortgang en de werkdruk als er geschoven wordt met prioriteiten en de geplande overleggen.


De OR-Planner© is een doordacht concept wat in nauwe samenwerking met ambtelijk secretarissen uit meerdere OR-en is ontwikkeld.

 1. Planningen eenvoudig te delen met alle OR-leden.
 2. Overlegritmes eenvoudig te herhalen door slechts één datum te wijzigen.
 3. Data voor de maximale reactie termijnen neemt de OR-Planner© automatisch mee.
 4. De planner is in staat om de taken en overleggen te koppelen aan de functionaliteit ‘Taken’ in Outlook (agenda en mailpakket). Iedere OR of commissielid ontvangt daardoor tijdig een reminder als er een oplevermoment nadert. (optioneel).
 5. De mogelijkheid om online met de hele OR te kijken naar de planning geeft transparantie en maakt duidelijk of toezeggingen reëel zijn.

Eenmalige aanschafkosten daarna jarenlang licentievrij gebruik

De tarifering van de OR-Planner© is zeer transparant. De OR ontvangt een keer een factuur voor de aanschaf en eventueel begeleiding bij de implementatie. Daarna ontvangt hij gratis telefonisch support. Aan het gebruik van de planner zijn geen licentiekosten verbonden.

Meer informatie en aanschafkosten vind je in de brochure. Die kan je vinden onder www.metamorfase.nl/downloads

Wil je direct meer informatie bel dan met Willem Mulder van OfficeWise op 06 – 250 40 763