Loop jij ook tegen die digitale muur van generatie Y aan?

Heb jij dat ook…………? Dat je als startende ondernemer, die niet is opgegroeid met de computer, het internet, LinkedIn, Facebook, twitter en tweetdeck, elke keer weer tegen een digitale muur aan loopt?

Vanaf 1 januari 2012 is mijn laatste vaste baan verleden tijd. De kans op een nieuwe vaste baan is zeer gering, zeker als je de laatste UWV cijfers erkend. En ja, de idee om een eigen adviesbureau op te starten lag al lange tijd op de plank. Nu de (arbeids)markt me min of meer een duwtje geeft en de ww-uitkering een tijdelijk steun(tje) biedt wordt je vanzelf ondernemer.

 Nee, zelfstandig ben je dan nog niet: als ondernemer moet je in de digitale wereld present zijn. Je moet je verdiepen in de kennis en kunde van de generatie Y. En die wereld is technisch en kent haar eigen jargon. Het schrijven van een ondernemersplan en de inschrijving bij de Kamer van Koophandel gaat nog wel. Na enkele schrijf en beeld-oefeningen heb je een eerste format van je presentatie. Niet veel meer dan een logo, bedrijfsnaam en een visitekaartje.